ראשי » ניהול מערכות מזון והסעדה » שף סוג 5

ההרשמה בעיצומה

זה הזמן שלך ללמוד מקצוע!

מלאו את הפרטים לקבלת ייעוץ או רישום:

 מאשר/ת את תקנון אתר מישלב

שף סוג 5






הקורס ומטרותיו

מסלול הסמכת שפים בכירים מטעם משרד העבודה והרווחה.
שף מהמילה הצרפתית  CHEF   הוא אחד התפקידים המבוקשים בענף הקולינריה, השף הוא המנהל האחראי על יצירת תפריטים ומתכונים הכשרת הסגל פיקוח על הבישול ובטיחות הסועד תקשורת עם הלקוחות והספקים.
השף הינו הסמכות הבכירה  בתכנון אופייה הקולינרי של המסעדה תכנון ותמחור המנות, השף אחראי על כל תהליכי חישוב עלות שטחי אחסון, חישובי עלויות חומרי גלם, פחת, שבר, חישובי עלות בניית עצי מוצר  FOOD-COST.
משף 5 נדרש התמקצעות  ושליטה במגוון רחב של תחומים ניהוליים עסקיים,  קורס זה מהווה את תשתית הידע שלך להצלחה.
מטרת הקורס הינה הקניית כלים וידע מקצועי בתחומים קולינריים , יכולת הנגשה ופתרונות בתהליכי עבודה נכונים, הכרות עם סטנדרטים תקנות, חקיקה, תזונה, חידושים, זיהוי נקודת תורפה בדיקת תפריטים, התייעלות וניצול כוח אדם, ניהול תקציב למתן פתרונות טובים מהקיים.
הכנה ותרגול בוגרי שף 5 למבחן חיצוני של משרד העבודה והרווחה לקבלת דיפלומה מוסמך סוג 5.


קהל יעד ותנאי קבלה

לבעלי וותק מקצועי 9 שנים בטבחות ללא תעודת מקצוע (שנה אחת בארץ).
מי שעבד שנתיים לאחר קבלת תעודה סוג 3.
מי שעבד שנה לאחר קבלת תעודה סוג 4.

מסמכים רלוונטים לקבלה לקורס שף סוג 5:
אישור רשמי על גבי נייר מכתבים – לוגו וחותמת החברה.
חובת הוכחה שנות וותק בטבחות.
תאריך התחלה וסיום עבודה.
אישור צה”ל (קצין העיר) למי שהיה טבח בצבא.
צילום ת.ז.


נושאי לימוד

מבין נושאי הלימוד יסודות באחסון תורת החומריםניהול מערכת הזנה/ בטיחות בעבודה ניהול סיכוניםיסודות בתכנון תפריטים, תכנון חישובי עלויותתורת השרות והמשקאות – ביקורת מזון ומשקאותתכנון  חידושים מטבחים/תזונה נכונה ובישול בריאתחשיבים וביצוע קבלות פנים והזמנות מיוחדותניהול רכש וקניינותציוד וטכנולוגיה,  חידושיים במטבחים מוסדייםהיגיינה ובטיחות מזון, דרישות משרד הבריאות, תקנות חובהיסודות בדיני כשרות ומסורת HACCP -GMP-ISOדיני עבודה, יחסי עבודה, ענף המזון/ הסכמים קיבוצייםתקשורת בינאישית, עבודת צוות, קבלת החלטותעיבוד בשר וחלקי הבשר מנות עיקריותמגדנאות אפיה תורת החומרים בצקים מוסים קינוחיםהשף כמנהל קבלת עובדים סגנונות ניהולידיעת תפקידי המחלקות השונות מלון/ מסעדהטכניקת קבלת החלטות, במקרה של תקלה או שריפהחזרות ותרגולים לקראת בחינות סיווג 5חזרות ומיקוד מעשי בניהול מערכות מזוןהכנה לקראת  הוועדה תרגולים מעשיים

סגל מרצים

רכז אקדמי: שף אילן רוברג,  יועץ ושף 5 בכיר בענף יור’ אגוד השפים (ל)
שף חיים כ., מבכירי השפים בישראל, מומחה בשר דגים ועופות.
שף שמוליק מ. – היגיינה ותברואת מזון, בכיר בענף
שף רונן ל., מומחה תחום מזון ומשקאות (מומחה בביקורת ותימחור)
עו”ד מירב אלוני בלט, מומחית  בדיני עבודה יחסי עבודה הסכמים קיבוציים ענף המזון


תעודות

לעומדים בהצלחה במבחני משרד הכלכלה והועדה המקצועית תוענק
תעודה של שף סוג- 5  מטעם משרד העבודה והרווחה.
אחוזי המעבר בבחינות שף 5 שהתקיימו במועד מרץ היו מהגבוהים בארץ.
* ניתן לקבל בנוסף תעודת כיס – בתוספת תשלום.


מסלולי לימוד

מתכונת: למידה פרונטלית.
מיקום: תל אביב (כיכר המדינה).
מסלול ערב: אחת לשבוע - 17:00-21:00

* המכללה שומרת לעצמה את מלוא הזכות להוסיף ימי לימוד, לשנות חלק מתכני הקורס והרכב המרצים, עפ"י שיקול דעתה המלא ובהתאם להתקדמות הכיתה, תוך הקפדה על היקף שעות הלימוד.

זה הזמן שלך ללמוד מקצוע!

מלאו את הפרטים לקבלת ייעוץ או רישום:

 מאשר/ת את תקנון אתר מישלב