ראשי » ניהול מערכות מזון והסעדה » קצב ביתי – סודות הבשר

ההרשמה בעיצומה

זה הזמן שלך ללמוד מקצוע!
מלאו את הפרטים לקבלת ייעוץ או רישום:
 מאשר/ת את תקנון אתר מישלב

קצב ביתי – סודות הבשר





מסלולי לימוד
ערב
מיקום
תל אביב / למידה מרחוק
מתכונת למידה
פרונטלית / מקווננת (זום)


הקורס ומטרותיו

85% מצרכני הבשר הטרי סומכים על הקצב באטליז שבו הם נוהגים לקנות, ורואים בו גורם מוסמך ואמין ביותר לקבלת המלצות על רכישת הבשר והטיפול בו לאחר הקנייה, ועל מנת להפיק את המרב ולהתמקצע צריך לרכוש כלים ושיטות מתקדמות לניהול ,תכנון ומעקב מקצועי.
קורס זה מהוה את תשתית הידע שלך הקורס המקיף והמקצועי ביותר שהתקיים עד כה  למקצוענים!

מטרת הקורס: להכשיר אותך מומחה בשר  PROFESSIONAL MEAT הקניית כלים וטכניקות חדשניות בתחומים קולינאריים שיפור תהליכי עבודה בעולם הקצבות סקירה מעמיקה של עולם הבקר בארץ ובעולם  הדגמה ושיטות פירוק שונות, פרקטיקה ותרגול  חלקי העגל והטלה  וההבחנה בין נתחים, שימוש בכל חלקי הפרה  מראש ועד זנב  HEAD-TO-TAIL שיטות מיפוי ,ניקוי, פריסה, חיתוך, יישון ,יבש, יישון בוואקום/ רטוב. סוגי ריכוכים כימי, ביולוגי, פיסיקלי, תערובות  חלקי פנים סקירת זני הבקר השונים והתאמת הנתח למנה.


קהל יעד ותנאי קבלה

טבחים, גרילמנים, בעלי מסעדות, חובבי בשר וכל המעוניין להכיר את עולם הקצבות ולגלות את סודות הבשר……


נושאי לימוד

מבין נושאי הלימוד מבוא מקורות הבשר בישראלשרשרת המזוןהאנטומיה של הבשרתברואה והיגיינהתזונה ובשרפירוק בקרפירוק בעלי הכנףיזמותבטיחותסוגי בישול של בשרשיטות פירוק בקרהכרת  סוגי בע”ח סוגי בקר אזורי גידול והשפעתם על איכות הבשרהכרות אנטומית מעגל חלב עד הבקרסוגי גזעים אזורי גידולשיטות פירוק נתחיםהתאמת נתחים לסועדכבישה ועישון שיטות וצורות עישון חידושיםעישון רטוב, עישון יבש, ריכוך כימי, ריכוך ביולוגיעגל ,בקר , בעלי כנף סוגי עצים ויצירת טעמיםתערובות מתובלות כבישות נקניקים ונקניקיותשיטות הכשרהמתכונים טרנדים מובילים למרינדות בשילוב ירקות ופירותלמקצוענים קיצובי חלקים תתי נתחים חלק 1אנטירקוט, ריפלה צלי אש צלי תנוראונטר ריב(קשת) צלי ברוטב קדירה וטחינה דנבר קאטשפונדרה-גולש רולדה אסאדו סטייקשייטל, שפיץ שייטל-צלי אש |תנור שיפודים שניצל מוקפץנתח קצבים, הקפצה צלי אשלמקצוענים קיצובי חלקים תתי נתחים חלק 2דנוור, דלמוניקו, ראמפ סטייק, קוליטה, איירון סטייקפיילה מדומה ספיידר אינטרניה אונגלהשורט רייב באק רייבחזה ברוסט, חמין כבישה מרקים פילדלפיה סטיקפילה מדומה, פלאש פילה צלי ברוטב קדירה אומצותסינטה מותן, רוסטביף צלי אשתנור טחון לטרטרפירוק בקר פרקטיקה מעשית בית מטבחייםהכרת החלקים והתאמתם לסוגי המתכוניםפירוק בקר רבע קדמי  וסימני זיהוי  לכל נתחפירוק בקר רבע קדמי והתאמת החלקים לשימושפירוק בקר רבע אחורי תפוקת הטבחה (בוצר טסט)כבש וחלוקת הטלה והכבש סוגי מנות עפ”י חלקיו מה המשמעות ,התאמת הנתח למנההכרת חלקי בקר המתאימים לצלי אש פרקטיקהשיטות חיתוך פירוק וגילוי, היכן מתחבאים האנטרקוט  והסינטה להכיר כל גיד ושריר בחיהכבישת בשר  והכנות לעישון הנחיית שף חיים כהןבטיחות ותברואת מזון קצבות רגולציה משרד הבריאותHACCP  למניעת ליקויים ISO 9001תהליך לאחר שחיטה הבשלה וקלקול בשריצור שימור וסימון בשר ומוצריו / חוק רישוי עסקיםהחזקת מזון בטמפרטורה נכונה טיפול נכוון בהפשרה מניעת ריבוי חיידקים שרשרת הקירור / שיטות אחסון ואריזההובלה הספקה ואחסון בשר דגים ועופות תנאים בטוחים אחזקת מזון עפ”י תנאי תברואה nars הבריאותהכרת כלי עבודה סכיני פירוק  אמצעי בטיחותסכיני פירוק, סכיני חיתוך, סוגי פלדות מחוסמות לייצור סכינים מוטות השחזה סכינים אמצעי בטיחות בטיפול ואחזקת סכינים חיטוי כלי עבודה  אנקולי תלייה, קרשי עבודה, בחירת סוגי מלחים לטיפול  בעץהתערובות /סודות קיצור סיבי הבשרנקניקיות צ’וריסוס המבורגר עשיר שומן/קבב רומני קבב ערבי אסלי תערובות מתובלות כבש בקר עגל .תערובות בראטוורסט/ סטיק פילדלפיה מה מתאים למה!

סגל מרצים

השף מייסטר חיים כהן – יועץ ומומחה בכיר במדעי הבשר פרקטיקה ותרגול נתחי בשר.
קצב מומחה יונתן קרייס יועץ מומחה לבקר קדמי אחורי פנים מקצוען  מבכירי הענף.


תעודות

מומחה בשר וקצבות (A&MP)
הקורס כולל ערכת קצבים מקצועית לתרגול
תרגול מעשי במתחמי בשר / חומרי גלם משובחים
מצגות חומרים סרטונים 24/7
קבלת קוד אישי פורטל קצבים ובשר
תרגול בוחן מעשי מסכם
ספר אוגדן קצבים 2023


מסלולי לימוד

מתכונת: למידה פרונטלית / למידה מקווננת (זום).
מיקום: תל אביב (כיכר המדינה) / למידה מקווננת (זום).
מסלול ערב: אחת לשבוע - 21:00-17:00


  גרסת הדפסה (PDF)
* המכללה שומרת לעצמה את מלוא הזכות להוסיף ימי לימוד, לשנות חלק מתכני הקורס והרכב המרצים, עפ"י שיקול דעתה המלא ובהתאם להתקדמות הכיתה, תוך הקפדה על היקף שעות הלימוד.
זה הזמן שלך ללמוד מקצוע!
מלאו את הפרטים לקבלת ייעוץ או רישום:
 מאשר/ת את תקנון אתר מישלב