חיפוש אחר קריירה חדשה עשוי להיות מעניין ומאתגר כאחד. מי שתחום הבישול והמטבח מושך אותו ומעניין אותו לבטח ימצא בו גם את האפשרות ללמוד תחומים מעניינים ובסופם לקבל תעודה מקצועית המאשרת לו ומסמיכה אותו לנהל מטבח מוסדי. בשונה ממטבח פרטי או מטבח של מסעדה
– יש הרבה מאד מה לדעת אודות ניהול נכון של מטבח מוסדי ויש לא מעט נושאים שחייבים להשתלם בהם לפני שמחליטים לפנות לתחום זה באופן מקצועי ומסודר. קורס ניהול מטבח מוסדי הוא מסלול ההכשרה והלימודים הנדרש והוא כולל בתוכו את כל התכנים שעל בוגרי הקורס לדעת על מנת לעסוק בתחום באופן מעשי ומקצועי.
מה צריך לדעת כדי לנהל מטבח מוסדי?
מה לומדים כדי לנהל מטבח מוסדי?
- נושאים הקשורים לתברואה ולאחסון נכון של מוצרי מזון שונים (אחסנה יבשה, קירור או הקפאה עמוקה).
- נושאי הגיינה כמו ניקיון נכון של כלי אוכל שונים.
- תכנים הקשורים לכשרות והקפדה על הפרדה בין כלים המיועדים לבישול חלבי או בשרי.
- תכנים שצריך לדעת מי שיעבוד בתור שף לאירועים – מזון גורמה ושמירה עליו, טכניקות חימום ועוד.
מה יכול לעשות בוגר קורס ניהול מטבח מוסדי?
בפני בוגרי הקורס עומדות אפשרויות תעסוקה רבות ומגוונות. הם יכולים לנהל חדר אוכל של מקום עבודה או מסעדה גדולה והם יכולים גם לבחור להתמחות בתחום אחד מסוים כמו אפיה, הכנת עוגות חתונה או בישול בעל מאפיינים ייחודים (צמחונות, טבעונות, התאמה לדיאטות שונות ועוד).
בזכות התעודה יוכל הבוגר לבחור לאיזה תחום לפנות על פי ההעדפות האישיות ושאיפות ההגשמה העצמית שלו. כאשר פונים לתחום עיסוק שאוהבים אותו ומתעניינים בו – אין ספק שהעיסוק בו לצרכי פרנסה יוביל לסיפור עצמי גדול וגם לשמחת חיים לקראת עוד יום עבודה מאתגר אך מהנה.
